Neviens neizies no virtuves, kamēr uz šķīvja būs palicis kaut viens gabaliņš.

Sastāvdaļas:

Sviests 250 g

Krējums 900 g

Milti 450 g

Cepamais pulveris 1,5 tejkarotes

Sals pēc garšas

Ūdens 100 g

Āboli 1,3 kg

Cukurs 325 g

Citronu miziņas 1,5 tējkarotes

Manna 2-3  ēdamkarotes

Vaniļas cukurs 10 g

Valriekstimpēc patikas

Pagatavošana:

Vispirms pagatavo pildījumu.

Ābolus notīra, izņem serdes un sagriež nelielos gabaliņos.

Liek tos katliņā vai pannā, pievieno 2-3 ēdamkarotes cukura, ja skābi āboli, tad nedaudz vairāk.

Vara, līdz āboli mīksti, periodiski maisot.

Tagad ābolu masu vajag sabiezināt, šim  nolūkam izmanto mannu. Ar 2-3 ēdamkarotēm pietiks.

Pavāra vēl minūti un gatavs. Pievienot 1,5 tējkarotes citrona miziņu. Pildījumu pilnīgi atdzesē. Gatavot mīklu.

Miltiem pievieno sāli, cepamo pulveri, 250 gramus atdzesēta sviesta un visu saberž drupačās.

Tad pievieno 200 gramus krējuma, samaisa un saveļ mīklu bumbā.

Ietīt mīklu pārtikas plēvē un likt ledusskapī uz stundu.

Atdzesēto mīklu sadala 15 daļās. Galdu apber ar miltiem. Katru gabaliņu izrullē taisnstūra plāksnē (4×10 cm).

Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!