Šīs receptes varā nonācu uzreiz pēc tam, kad ieraudzīju to internetā. Nu nesanāk man rauga pīrādziņu mīkla, bet bērni bieži tos prasa.

Izrādās, ka pufīgus belašus var pagatavot arī no kefīra mīklas: tā vienmēr sanāk labi, un arī nav jāgaida, kamēr uzrūgst. Vajag tikai ļaut tai nedaudz pastāvēt, kamēr gatavojam pildījumu un viss, var sākt cept! Belaši sanāk ļoti garšīgi un sulīgi – īsts gardums. Labāk, protams, pasniegt tos karstus, bet garšīgi tie būs arī otrā dienā, ja kāds būs palicis.

Sastāvdaļas mīklai:

250 ml kefīra

1 ola

½ tējkarotes sāls

½ tējkarotes sodas

1 ēdamkarote cukura

20 ml augu eļļas

400-420 g miltu

Pildījumam:

400 g maltās gaļas

1 sīpols

2 daiviņas ķiploka

½ tējkarote sāls

Malti melnie pipari pēc garšas

2 ēdamkarotes kefīra

Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!