Pagatavošana:

1. Bļodā ielejam kefīru (istabas temperatūrā), iesitam olu, pieberam sāli, cukuru un sodu. Visu kārtīgi samaisām līdz viendabīgai masai.

2. Masu atstājam uz galda minūtes 5-10, lai soda dzēšas.

3. Tad lejam bļodā eļļu, samaisām visu.

4. Tad pieberam izsijātus miltus, iejaucam mīklu-vispirms bļodā, pēc tam mīcam uz galda.

5. Rezultātā jāsanāk mīkstai, vijīgai masai, kas nedaudz līp pie rokām.

6. Liekam mīklu atpakaļ bļodā. Pārklājam bļodu ar mīklu ar pārtikas plēvi, liekam to malā un sakām gatavot pildījumu.

7. Traukā liekam malto gaļu.

8. Ķiplokus un sīpolus sasmalcinām spiedē vai blenderī, kā ērtāk.

9. Pievienojam maltajai gaļai sīpolus, ķiplokus, sāli, piparus, pielejam kefīru (sulīgumam).

10. Visu kārtīgi samaisām.

11. Tad ņemam mīklu, pamīcam, sadalām 12 daļās. Katru saveļam bumbiņā, pēc tam saplacinām.

12. Viducī liekam gaļas pildījumu, „noslēpjam” pildījumu – aizspiežam ciet malas, piespiežam.

13. Pannā lejam tik daudz eļļas, lai tā būtu līdz belaša vidum.

14. Cepam no abām pusēm uz nelielas uguns, līdz gatavībai. Kad apgriezīsiet uz otru pusi, uzlieciet pannai vāku.

15. Laiku šādu belašu gatavošanai nevajag daudz, bet rezultāts vienmēr ir satriecošs.

Labu apetīti!