Ēdiena gatavošanu grūti nosaukt par atpūtu, tā patiešām nogurdina. Īpaši tas attiecas uz gatavošanu brīvdienās un pa svētkiem, kad gribas uz galda uzlikt vairāk, nekā ikdienā, tad spēka un laika izrādās gandrīz par maz.

Par laimi, XXI gadsimtā ir daudz dažādu virtuves instrumentu, kas var krietni atvieglot dzīvi, bet bieži vien mēs par tiem nezinām. Iepazīstināsim jūs ar rīkiem, par kuriem var sapņot katrs!

Instrumenti gatavošanai

Ir izgudrojumi, kuri nekļūst populāri tāpēc, ka par tiem zina pavisam neliela iedzīvotāju daļa. Bet ar kulināriju agri vai vēlu nākas iepazīties katram. Šeit, tāpat kā citās dzīves sfērās, ir savi zemūdens akmeņi. Piemēram, visiem garšo cepti kartupeļi, bet ne visiem patīk tos tīrīt. Un kur vēl “acu” izgriešana…

1. Birste kartupeļiem

Vienā galā ir ērta birstīte, ar kuru viegli var labi notīrīt virsējo, netīro kartupeļa kārtu, bet otrā galā – speciāls uzgalis, kurš veikli tiks galā ar “acīm” un citiem bojājumiem.

Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!