Stiprie alkoholiskie dzērieni ir kaitīgi organismam – pret šo aksiomu nav vērts iebilst. Bet, kā ir ar sauso sarkano vīnu, dzērienu, par kura ietekmi uz veselību notiek karstas diskusijas visdažādākajos sabiedrības slāņos.

Dievu dzēriena piekritēji ne bez pamata apgalvo, ka vīna ražotāju valstis ir līderes  ilgdzīvotāju skaita ziņā, bet to oponenti cenšas iebilst, ka šiem ilgdzīvotājiem varētu būt problēmas ar sirdi, un viņi biežāk slimojot ar dažiem vēža veidiem.

Lai kliedētu visas šaubas, internetā tika apkopoti speciāli pētījumi. To rezultāti parādīja, kas notiks ar cilvēka organismu, ja viņš katru dienu izdzers glāzi vīna.

Kā vīns iedarbojas uz organismu

Izraēlas Ben-Guriona vārdā nosauktās universitātes darbinieki eksperimentam piesaistīja 224 cilvēkus, kuriem bija 2. tipa cukura diabēts dažādās stadijās un kuriem alkohols bija jāizslēdz no ēdienkartes.

Visiem dalībniekiem tika noteikta vidusjūras diēta. Pēc tam viņi tika sadalīti 3 grupās pēc dzēriena, kurš tika iekļauts ēdienkartē vakariņās: parasts ūdens, sausais baltais un sausais sarkanais vīns.

Pēc 6 mēnešiem, bet vēlāk pēc 24, pētnieki fiksēja visai interesantus rādītājus. „Vīna” komandai pirmajā pusgadā ievērojami uzlabojās vispārējie miega kvalitātes rādītāji. Tāpat viņiem tika novērota ievērojams labā alfa–holesterīna (augsta blīvuma likoproteīni) palielinājums, kurš pretēji sliktajam samazina sirds asinsvadu slimību un aterosklerozes attīstības iespēju.

Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!