Tāpat tiem, kas katru dienu izdzēra pa 150 gramiem sausā sarkanā vīna, pazeminājās metaboliskā sindroma rādītāji, samazinājās jutīgums pret insulīnu, stabilizējās asinsspiediens.

Vēl viens interesants fakts. Divu gadu pētījuma laikā zinātnieki atzīmēja, ka 60 minūtes pēc ēšanas cukura līmenis tiem, kas uzdzēra pie vakariņām vīnu, bija par 30% zemāks nekā tiem, kas uzdzēra ūdeni.

Vispār, eksperimentā netika izdarīti kaut kādi revolucionāri atklājumi, tika vienkārši apstiprināts gandrīz vienbalsīgs kardiologu atzinums, ka 200-300 ml sausā sarkanā vīna pēc sabalansētām pusdienām vai vakariņām atstāj labvēlīgu ietekmi uz orgnismu, darbojas kā profilaktisks līdzeklis pret cukura diabētu, miokarda infarktu un sirds nepietiekamību.

Ja vēlaties pārbaudīt eksperimenta iedarbību, ņemiet vērā, ka tādā gadījumā ēdienkartei jāsastāv galvenokārt no zivīm, dārzeņu salātiem, kas aizdarināti ar olīveļļu, nedaudz gaļas un augļiem desertā.

Aicinām pievērsties veselīgam dzīvesveidam un, ja lietojat alkoholu, tad mērenās devās, jo spirtotie dzērieni, lai arī labas izcelsmes, labumu vēl nevienam nav nesis!