Īstenībā pagatavot tādas kraukšķīgas pankūciņas var pavisam vienkārši. Var bezgalīgi eksperimentēt ar smalki un rupji rīvētiem kartupeļiem, lai dabūtu mīkstu viduci un kraukšķīgu virsiņu, bet vēl var pievienot kartupeļiem burkānus, kabačus un pat sieru.

Piedāvāju 6 kartupeļu pankūku veidus, starp tiem noteikti atradīsies tāds, kas patiks tev!

Kartupeļu pankūkas ar kūpinātu gaļu, sieru un zaļumiem

Sastāvdaļas:

300 g kartupeļu;

1 sīpols;

100 g kūpināta šķiņķa;

100 g cieta siera;

1 ola;

2 ēdamkarotes miltu;

1/3 tējkarotes sāls;

¼ tējkarotes melno piparu;

dilles;

augu eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

1. Sīpolus, kūpinātu šķiņķi un sieru sarīvējam uz rupjās rīves. Pievienojam olas un sasmalcinātas dilles. Pieberam sāli un piparus un labi samaisam.

2. Tad pievienojam miltus un atkal samaisam. Cepam pankūciņas, līdz tās no abām pusēm ir zeltainas un ar kraukšķīgu garoziņu.

Kartupeļu pankūkas ar kabačiem un āboliem.

Sastāvdaļas:

2 kabači;

1 ābols;

1 ola;

4 ēdamkarotes mannas;

1 tējkarote garšvielu;

2 šķipsniņas sāls;

4 kartupeļi;

eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

1. Ābolu, kabačus un kartupeļus notīra, sarīvē. Pievieno mannu, garšvielas, olu un sāli. Cep nelielā eļļas daudzumā no abām pusēm līdz zeltainumam.

Klasiskās kartupeļu pankūkas

Sastāvdaļas:

1 kg kartupeļu;

2 sīpoli;

2 olas;

1 ēdamkarote miltu;

sāls, pipari;

2 ēdamkarotes augu eļļas.

Pagatavošana:

1. Kartupeļus nomizo, rīvē un nospiež lieko sulu.

2. Pievienojam masai olas, smalki sagrieztus sīpolus un miltus. Ja ar 1 ēdamkaroti miltu ir par maz, var pielikt vēl mazliet.

3. Ar karoti liek masu uz sakarsētas pannas un cep pankūciņas no abām pusēm, līdz tās kļūst zeltainas.

Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!