Kartupeļu pankūkas ar ķirbi

Sastāvdaļas:

2 sīpoli;

2 daiviņas ķiploka;

2 olas;

4 ēdamkarotes miltu;

2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu;

augu eļļa cepšanai;

sāls;

malti melnie pipari;

sezama sēkliņas;

1 sauja ķirbju sēklu;

ķirbis.

Pagatavošana:

1. Ķirbja mīkstumu rīvējam uz rīves. Sīpolus un ķiploka daiviņas sasmalcinam.

2. Ķirbja, sīpola un ķiploka masas sajaucam, pievienojam pētersīļus, miltus, sāli un piparus.

3. Labi samaisam visu. Ar karoti liekam mazas pankūciņas pannā sakarsētā eļļā. Cep no abām pusēm līdz zeltainumam. Pasniedzot pārkaisām ar sezama un ķirbju sēkliņām.

Kartupeļu pankūkas ar spinātiem un burkāniem

Sastāvdaļas:

3 kartupeļi;

½ sīpola;

1 neliels burkāns;

½ ēdamkarote kukurūzas miltu;

½ tējkarote čili piparu;

sāls;

augu eļļa cepšanai;

krējums vai jogurts.

Pagatavošana:

1. Kartupeļus un burkānus sarīvē uz rupjās rīves. Nospiež lieko šķidrumu.

2. Sagriež spinātus un sīpolus, pievieno kartupeļu-burkānu masai. Tad pievieno piparus, sāli un kukurūzas miltus. Labi samaisa.

3. Ar karoti liek masu pannā sakarsētā eļļā, cep pankūciņas no abām pusēm zeltainas. Pasniedz ar krējumu vai jogurtu.

Kartupeļu pankūkas ar gaļas pildījumu

Sastāvdaļas:

1 kg kartupeļu;

4 g mannas putraimu;

1 ola;

1 tējkarote garšvielas kartupeļiem;

200 g vistas maltās gaļas;

1 sīpols;

sāls;

malti melnie pipari.

Pagatavošana:

1. Sagriežam pusi sīpola un apcepam. Virsū liekam malto gaļu, pieliekam sāli. Cepam līdz pusgatavībai.

2. Sarīvējam kartupeļus. Nospiežam lieko šķidrumu un iesitam masā olu. Pieberam mannu, garšvielas un labi samaisam visu.

3. Samitrinam plaukstu ūdenī,  uz tās liekam karoti kartupeļu masas, tad tējkaroti maltās gaļas, pa virsu atkal kartupeļus. Apcepam pankūkas no abām pusēm līdz gatavībai.