2,5 – 3 l ūdens;

600g liellopa/cūkas gaļas ar kauliņiem;

300 žāvētu ribiņu;

Pa 200 g šķiņķa un kūpinātas desas;

100 g olīvu;

50 g kaperi (nav obligāti);

2-4 skābētu gurķu;

2-3 graudiņi smaržīgo piparu;

2 sīpoli;

1-2 lauru lapas;

Pa 2 ēdamkarotēm tomātu pastas un augu eļļas;

Citrons;

Pētersīļi;

Krejums;

Pipari, sāls.

Pagatavošana:

1. Katlā liek žāvētās ribiņas, liellopa un cūkas gaļu, uzlej ūdeni, uzvāra, gaļu noputo, pieliek vienu nomizotu sīpolu, visu vāra uz lēnas uguns apmēram 2 stundas. 15 minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno sāli, lauru lapas, piparus.

2. No gatavā buljona izņem gaļu, izmet sīpolu un garšvielas, buljonu izkāš.

3. Gaļu atdala no kauliem, sagriež salmiņos. Salmiņos sagriež arī pārējos gaļas produktus.

4. Gurķus sagriež salmiņos, ja miza cieta, to nogriež, pievieno nedaudz buljona un pasautē gurķus 5-7 minūtes, tad tos liek iekšā buljonā.

5. Notīra un sagriež otru sīpolu, apcep uz pannas sviestā, pieber sāli un piparus, pievieno tomātu pastu, pasautē 3-5 minūtes, tad pievieno buljonam.

6. Vārīto gaļu liek katlā pie pārējiem gaļas produktiem, pievieno gredzentiņos sagrieztas olīvas, samaisīt un visu pavārīt uz lēnas uguns 10-15 minūtes.

7. Pievieno kaperus, piparus, sāli pēc garšas, uzliek katliņam vāku un ļauj zupai ievilkties 15 minūtes. Plīti izslēdz.

8. Katrā šķīvī pirms pasniegšanas ieliek šķēlīti citrona, krējumu un zaļumus

Labu apetīti!