Ceļojot pa pasaules valstīm, vispirms vēlamies nogaršot katras valsts vietējās virtuves gardumus. Taču gadās, ka aizjūras delikateses neraisa ne mazāko apetīti! Toties pamatiedzīvotāji tādu ēdienu ēd ar lielāko prieku.

Atbraucis uz Ķīnu, vīrietis palūdza kaut ko īpašu. Viņš nenoticēja savām acīm, ieraugot ēdienu. Redzot to vīriešiem, nāk smiekli, bet sieviešu vaigos parādās sārtums. Un patiesi, skats nav tas pievilcīgākais!

Tas ir jūras tārps urehiss jeb hebuls. Šo dzīvnieku labprāt ēd Ķīnā, Japānā un Ziemeļkorejā. Kādam tas garšo svaigā veidā, bet to var arī vārīt vai cept, galvenais – attīrīt to no iekšām un cietajiem matiņiem.

Lai uzlabotu garšu, tiek pievienota sezama eļļa, sāls un mērce. Tā nav ne zivs, ne gaļa, kaut gan pēc skata atgādina cīsiņu. Sahalīnas iedzīvotāji arī ēd šo delikatesi, jo pēc vētrām un cikloniem urehisi tiek izsviesti krastā lielos daudzumos.

Ej uz nākamo lapu un noskaties video!