Sastāvdaļas mīklai:

* 3 olas;

* 1 gl cukura;

* 1 gl krējuma;

* 250 g margarīna;

* 4 gl miltu;

* 0,5 ēdamkarotes sodas;

* etiķis.

Sastāvdaļas pildījumam:

* 200 g žāvētās plūmes;

* 200 g valrieksti;

* 100 g magones;

* Sastāvdaļas krēmam:

* 0, 7 – 1 l krējuma;

* 1 gl cukura;

* rīvēta šokolāde dekorēšanai.

bilde

1. Atdala olas baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus saputo ar cukuru, baltumus liek ledusskapī dzesēties.

2. Margarīnu izkausēt.

3. Sajaukt saputotos dzeltenumus ar margarīnu un krējumu.

4. Pievienot dzēstu sodu, miltus.

5. Iejaukt mīklu.

6. Sadalīt mīklu 28 bumbiņās

7. Ielikt ledusskapī uz pusstundu.

8. Izņemt no ledusskapja mīklas bumbiņas un izveltnēt katru, lai izveidotos plāksnes 20-25 cm garumā un 3-4 cm platumā.

9. Gatavot pildījumu.

10. Riekstus sasmalcināt.

11. Plūmes iemērkt siltā ūdenī uz 15-20 minūtēm, tad sagriezt salmiņos.

12. Magones apliet ar vārošu ūdeni un ļaut nostāvēties 20-25 minūtes.

13. Izkāst magones caur duršaku, kurš izklāts ar marli, ļaut notecēt ūdenim un nosusināt magones.

14. Sausas magones sajaukt ar cukuru.1

15. Uz izveltnētajām mīklas plāksnītēm liek virsū pildījumu. Satin rullīšos-baļķīšos. Sanāks 9 baļķīši ar žāvētajām plūmēm, 9-ar riekstiem un 10 ar magonēm. Cep līdz 180 grādiem uzkarsētā cepešķrāsnī 15 minūtes.

16. Gatavojam krēmu: krējumu lej marlē, lai notek liekais šķidrums, atstāj uz 5-6 stundām aukstā vietā.

17. Krējumu pēc tam sakuļ ar cukuru.

18. Ņem lielu bļodu, ieziež ar krēmu.

19. Tad sāk būvēt namiņu: Ņem pirmos 7 baļķīšus ar dažādiem pildījumiem un noziež ar krējumu.

20. Tad liek 6 baļķīšus, pāri klāj krējumu un.t.t līdz visi „baļķīši” izlietoti.

21. Visai tortei ir jābūt klātai ar krējumu.

22. Saputot olu baltumus, ar tiem rotā namiņa sānu malas.

23. Pa virsu ber rīvētu šokolādi.

24. Tortei diennakti jānostāvas, lai labi savelkas.