Vistas karbonādes ir tieši tas ēdiens, kurš nevar negaršot un kurš neapnīk. Maigā vistas gaļa garšvielās, zeltainā apvalciņā būs ideāls cienasts visos dzīves gadījumos. Esam paraduši apcept karbonādes apviļātas olā un miltos.

Izrādās, ka tās var cept arī citādāk. Pastāstīsim jums, kā izcept garšīgas vistas karbonādītes. Miltus un olas nevajadzēs. Šī recepte būs vērtīgs atradums tiem, kam garšo sulīga gaļā un kam netīk mazgāt nost no rokām ķepīgo panējumu.

Sastāvdaļas:

Vistas filejas 4 gab.;

Medus 40 g;

Sinepes 30 g;

Ķiploki 3-4 daiviņas;

Majonēze 50 g;

Sāls pēc garšas;

Malti sarkanie pipari  pēc garšas;

Paprikas pulveris pēc garšas;

Eļļa 30 ml.

Pagatavošana:

Lai pagatavotu marinādi, sajauciet sinepes, eļļu, sasmalcinātus ķiplokus, šķidru medu un majonēzi. Garšvielas pievienojiet pēc garšas. Labi derēs klāt sarkani maltie pipari vai paprikas pulveris. Visu labi samaisiet.

Nomazgājiet vistas fileju, nosusiniet ar papīra dvieļiem, sagrieziet šķēlēs.

Pārsedziet gaļu ar pārtikas plēvi un padauziet ar gaļas āmuriņu. Tad lieciet gaļu dziļākā traukā, pārlejiet ar marinādi un atstājiet uz 1-2 stundām.

Iemarinētās gaļas šķēles lieciet uz cepešplātes, kas izklāta ar cepamo papīru, pārlejiet ar atlikušo marinādi un lieciet cepties 180 grādos 40 minūtes.

Apsveicam, sulīgas vistas karbonādītes gatavas! Iesakām pasniegt tās ar mērci, kas jums garšo un dārzeņu salātiem. Tādas veselīgas un gardas vakariņas garšos visiem. Iesakiet šo recepti arī saviem draugiem.