Šī ir visgaršīgāko skābēto kāpostu recepte. Gatavoju tos tādā veidā jau 15 gadus. Ir mēģinātas arī citas receptes, tomēr vienmēr atgriežos vienmēr pie šīs.

Pagatavošana ir pavisam vienkārša, nav nepieciešami nekādi dārgi produkti, bet rezultāts priecē vienmēr. Kāposti sanāk kraukšķīgi, sulīgi, mēreni sāļi. Vispār, no visas sirds iesaku pamēģināt!

Sastāvdaļas 3-litru burkai:

Kāposti

Burkāni 2 gab.

Pipari graudu 0,5 ēdamkarotes

Lauru lapas 6 gab.

Sāls 2-2,5 ēdamkarotes sāls

Cukurs 2 ēdamkarotes

Pagatavošana:

1. Kāpostus saēvelējiet. Burkānus notīriet un sarīvējiet.

2. Burkas apakšā ieber piparus, 1 lauru lapu, tad kāpostus, kārtu burkānu. Ar stampiņu sablīvējiet visu un pārberiet pāri lauru lapas.

3. Visam pāri pārberiet 2-2,5 ēdamkarotes sāls un tievā strūkliņā uzlejiet ūdeni, lai kāposti būtu nosegti.

4. Lieciet burku šķīvī vai bļodā, virsū uzlieciet vāciņu. Sālījumu, kurš ies pāri, lejiet atpakaļ burkā, lai kāposti burkas virspusē nebūtu sausi.

5. Katru dienu caurduriet kāpostus ar koka mentīti, lai no kāpostiem izietu gaiss.

6. Pēc trim dienām burkā ieberiet 2 ēdamkarotes cukura un atstājiet uz 12 stundām. Tad kāpostu burku lieciet ledusskapī, kāposti ir gatavi.

Lai labi garšo!