Siļķe zaļā kažokā ar sieru un bez bietēm – tie ir iecienītie salāti jaunā variantā.

Vai zināt, ka “Siļķe kažokā“ pirmo reizi tika pasniegta  1919. gada Jaunajā gadā?

Klasiskajā receptē vienmēr bija zivs fileja un vārīti dārzeņi, aizdarināti ar lielu daudzumu majonēzes, kas padara salātus ļoti garšīgus un tai pat laikā kalorijām bagātus.

Tagad šo salātu pareizā recepte katrai saimniecei ir sava, tajā var būt iekļautas vārītas olas svaigi āboli, zaļumi, siers u.t.t.

Šodien piedāvājam jums šo salātu pavasara variantu. Tie sanāk veselīgāki pateicoties svaigu gurķu, lociņu un diļļu klātbūtnei tajos. Bet majonēzes vietā varat izmantot kādu citu jūsu iecienītu mērcīti. Esam pārliecināti, šī recepte jums patiks, tāpat kā mums!

Sastāvdaļas:

Siļķe           1 gab. (fileja)

Lociņi          pēc vēlēšanās

Dilles            pēc vēlēšanās

Svaigs gurķis    1 gab.

Ciets siers        150 g

Kartupeļi vārīti    2-3 gab.

Majonēze         300 g

Gatavošana:

1. Siļķi (bez asakām) sagriežam nelielos gabaliņos un liekam kā pirmo kārtu šķīvī.

2. Pāri “zīmējam” majonēzes tīklu.

+

3. Tad griežam zaļos lociņus un beram pāri siļķei. Pāri atkal majonēzi.

4. Vārītus kartupeļus sarīvējam un liekam kā trešo kartu. Pāri – majonēze.

5. Tad svaigi gurķi. 1 neliels vai puse liela. Griežam salmiņos un liekam kā jaunu kartu. Pāri atkal majonēze.

6. Siera kārta. Sieru sarīvējam uz rupjās rīves un liekam kā jaunu kartu. Pāri atkal majonēze.

7. Smalki sagriežam dilles un bagātīgi apberam ar tām salātus.

8. Vēl tik nedaudz uzgriežam lociņus un svaigie salāti “Siļķe zaļajā kažokā” bez bietēm un ar sieru ir gatavi!

Noskaties video: