Visas draudzenes jau recepti ir pierakstījušas…

Sastāvdaļas:

450 g 20% krējuma

300 g cepumu

100 g izkausēta sviesta

300 g laba kondensēta piena

10g ātri kūstoša želatīna

¾ glāzes atdzesēta vārīta ūdens

Pagatavošana:

1. Tortes formā ieklājiet cepamo papīru. Sasmalcinātus cepumus sajauciet ar izkausēto sviestu.

2. Maisījums nedrīkst būt ne pārāk trekns, ne pārāk sauss. Maisījumu lieciet formā un labi pieblīvējiet.

3. Lieciet formu uz 30 minūtēm ledusskapī. Krējumu sajauciet ar kondensēto pienu. Želatīnam uzlejiet ¾ glāzes ūdens un ļaujiet, lai želatīns uzbriest. Tad kausējiet to karstā ūdens peldē, līdz želatīns pilnīgi izkūst. Krējuma un kondensētā piena maisījumā lejiet iekšā želatīnu, kārtīgi samaisiet.

4. Masu lejiet forma un lieciet to ledusskapī aptuveni uz 2-3 stundām. Kad atdziest, varat kūkas virsmu dekorēt ar svaigām ogām vai pārkaisīt ar rīvētu šokolādi vai riekstiem.

Lai labi garšo!