Vasara ir kulinārijas eksperimentu paradīze, pateicoties augļu un dārzeņu pārbagātībai. Tos pārdod uz katra stūra un to cenas ir viszemākās gadā. Tas ir lielisks iemesls pagatavot kaut ko gardu no parastiem kabačiem. Kaut ko garšīgu, vieglu un acīm tīkamu.

Piedāvājam vasarīgas uzkodas recepti, kura nedraud ar liekām kalorijām un izraisa zvērīgu apetīti pat tiem, kas kabačus vispār necieš. Tas ir garšīgi, veselīgi un pie tam vēl lēti!

Sastāvdaļas:

800 g kabaču

3 olas

150 g miltu

600 g tomātu

200 dabīgā jogurta

2 kausētos  sieriņus

4 daiviņas ķiploka

Dilles

Sāls un garšvielas pēc vēlēšanās

Pagatavošana:

1. Kabačus sarīvēt uz smalkās rīves un nospiest lieko šķidrumu. Pievienot olas, dilles, sāli un garšvielas pēc garšas. Var izmantot gatavu dārzeņu garšvielu. Tad pievienot izsijātus miltus un visu kārtīgi samaisīt.

2. Uz sausas pannas ar nepiedegošu pārklājumu plānā kārtā liek masu un apcep to no katras puses 2-3 minūtes. Ir jāsanāk kabaču pankūkām.

3. Sagatavo pildījumu: sarīvē kausētos sieriņus, pievieno jogurtu, caur spiedi izspiestu ķiploku, sāli un visu samaisi. Tomātus sagriez ar asu nazi plānās ripās.

4. Katrai pankūkai zied virsū siera masu, tad liec kārtu tomātu, pāri klāj nākošo pankūku. Tādā veidā „ saliksi” visu torti.

5. Tad liec kabaču torti ledusskapī, lai tā labi „ievelkas”. Bet, ja pacietības tā pamaz, sāc degustēt tūlīt. 100 gramos tortes ir tikai 95 kilokalorijas, tāpēc tu vari to droši iekļaut savā ēdienkartē.

Labu apetīti!