Sastāvdaļas:

Vista 1 gab.;

valrieksti 100 g;

Želatīns 30 g;

Ķiploki 2-3 daiviņas;

Sāls un  garšvielas pēc patikas.

Pagatavošana:

Ruletei var ņemt veselu vistu vai arī fileju, ja vēlaties liesāku. Turklāt gaļu var gatavot divos veidos: var vārīt, dzidrinot buljonu (ar dārzeņiem un zaļumiem), bet var arī sautēt, kā mūsu variantā.

Liek gaļu pannā uz mazas uguns, nepievienojot nekādas taukvielas! Sautējiet. Pievienojiet sāli  un piparus, uzlieciet pannai vāku, turpiniet sautēt.

Pa to laiku atjauciet siltā ūdenī zelatīnu. Tam jāpastāv un pilnīgi jāizšķīst. Kad gaļa gatava (tā sautējas savā sulā ne ilgāk kā 35 minūtes uz mazas uguns). Ļauj atdzist un atdala gaļu no kauliem, ja nepieciešams.

Tad gaļu sajauc ar želatīnu un buljonu, lej pudelē un liek ledusskapī, lai atdziest. Gaļai var pievienot valriekstus un sīpolus, iepriekš tos apcepot uz pannas eļļā. Kad rulete atdzisusi, pārgriež pudeli un izņem ruleti.

Lai labi garšo!