Gards našķis! Vienmēr izdodas teicami. Ātri un bez īpašas piepūles!

Sastāvdaļas:

Āboli vai bumbieri pēc vajadzības;

Milti 1 tase;

cukurs 1 tase;

Olas 3 gab;

sāls šķipsniņa;

kanēlis ½ tējkarotes;

Vaniļas esence ½ tējkarotes;

ciete – 1 ēdamkarote;

pūdercukurs pārkaisīšanai.

Pagatavošana:

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Sajauciet miltus, sāli un kanēli. Ja pievienojat cieti, arī to. Saputojiet olas ar cukuru, līdz masa kļūst gaišāka un palielinās tās apjoms. Pakāpeniski pievienojiet olu masai miltu maisījumu un turpiniet kult, līdz izveidojas viendabīga masa.

Ābolus vai bumbierus nomizojiet un sagrieziet kubiņos vai daiviņās. Kā rāda pieredze, daiviņās ir labāk. tortes formu ietaukojiet ar eļļu un iekaisiet ar miltiem.

Formas diametrs 22 cm, augstums – 6 cm. Formas dibenā ieberiet ābolus un uzlejiet sagatavoto mīklu. Mīklai pilnīgi jānosedz augļi.

Cepiet 30 – 40 minūtes (atkarībā no cepeškrāsns). Kūkas virsai jākļūst zeltainai. Gatavību pārbaudiet ar zobu kociņu vai sērkociņu. Ļaujiet šarlotei nedaudz atdzist, tad noņemiet formu un pārkaisiet kūkai pūdercukuru. Šarlote gatava. Labu apetīti!