Gadījās man reiz kopā ar meitu būt klāt kādā meistarklasē, kas bija veltīta furšetgaldam. Daudz dažādu uzkodu, mini – salātiņu, uzgriežamo, kanapē maizīšu un profitroļu ar aizjūras, un ne tikai, gardumiem mēs degustējām un receptes vācām savos krājumos.

Bet nekas tā nepārsteidza kā parastā, ai, neparastā siļķu tortīte no visparastākajām vafeļu plāksnēm, kuru mums nodemonstrēja kāda pilsētas restorāna šefpavārs. Kopš tā laika mēs esam šīs tortītes cienītāji. Tā vienmēr ir mūsu svētku galdā. Un vēl neviens viesis nav aizgājis no mūsu mājām, nepalūdzis šīs tortītes recepti.

Sastāvdaļas:

Vafeļu plāksnītes (6-7 gab – 1 paciņa);

siļķe (fileja 200 grami)

Šampinjoni  300 g

Sīpoli 200 g

Burkāni 300 g

Majonēze (vēlams mājas) 200 g

Ciets siers 100 (var pievienot vēl 30 g parmezāna)

Zaļumi 1 saišķītis

Vispirms siļķi un vienu sīpolu sasmalcina blenderī (ja labi pacenšas, var arī to izdarīt ar rokām).

Tad blenderī sasmalcina ar sīpoliem saceptās sēnes un vārītus burkānus. Sieru sarīvē uz vidējas rīves.

Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!