Cik bieži jūs apmeklējat restorānus? Dažiem tā ir gandrīz vai ikdienas tradīcija, bet daudzi tomēr pusdieno un vakariņo mājās. Iemesls tam ir skaidrs: nepelnām tik daudz, lai ēstu restorānos. Taču ir vēl viens faktors, kurš neļauj mums doties uz labas virtuves iestādēm, pat, ja mēs varam to atļauties: mēs bieži vien neesam pārliecināti par sevi, nezinām, kā uzvesties, ko darīt un ko pasūtīt.
Lai kāds arī nebūtu jūsu konkrētais iemesls, nav vērts atteikt sev tādu prieku, kā palasīt par labākajiem restorāniem un to ēdienkarti. Kas zina, varbūt jūs varēsiet aizņemties kādu ideju. Pēc pazīstamā žurnāla reitinga restorāns “Eleven Madison Park”, kas atrodas ASV, ir labākais ne tikai valstī, bet arī visā pasaulē. Ko gan jums piedāvās, ja pasūtīsiet galdiņu?
3 stundu pusdienām
Kad ēdienu blogeris Džulians Fangs kļuva par labākā restorāna apmeklētāju, viņš nolēma laiku velti netērēt. Pateicoties viņam, mēs precīzi zinām, kā izskatījās ēdieni. Diemžēl to neatkārtojamā garša mums tikai jāiztēlojas. Kā jums ar iztēli?
Pirmais, ko pasniedza Džulianam, bija vēl silti siera pīrādziņi. No smaržas vien blogerim bija siekalu pilna mute, bet nogaršot vajadzēja vēl tik daudz…
Katrā labā restorānā viesmīlis piedāvā viesiem iepazīties ar vīnu karti. Arī “Eleven Madison Park” viesmīlis nebija izņēmums. Vīnu karte bija iespaidīga.
Pie vīna tiek piedāvātas uzkodas. Pārsteidz to prezentācija – miniatūras pazīstamu un iecienītu ēdienu porcijas.
Te arī zefīrs. Neiedomājami gaisīgs, viegls un mēreni salds. Bet pārsteidzoši maigā krāsa panākta nevis pateicoties sintētiskai pārtikas krāsvielai, bet pilnīgi dabiskai – no burkāniem.
Ja esat nogaršojuši tartaru, bet Džulians ir garšojis tos desmitiem reižu, jūs noteikti novērtētu gan šī pazīstamā ēdiena variācijas garšu un arī pasniegšanas veidu.
Šis restorāns slavens arī ar savu neatkārtojamo pudiņu, ko gatavo no fua-gra. No daudziem citiem līdzīgiem ēdieniem tas atšķiras ar sparģeļu želeju.
Miniuzkodu sēriju papildina kišs ar olu un murķeļiem. Vai gan ar izjaukt tādu idilli un apēst to visu?
Šis patiešām pārsteidza – radziņš. Ļoti kraukšķīgs un salds. Diez vai kādā citā pasaules restorānā ko tādu piedāvā.
Ja jums garšo kokteiļi, negaidiet, ka jums pasniegs ierasto „Mohito”, kuru šodien jau var nopirkt uz ielas plastmasas glāzītēs. Jūs gaida kokteilis no ūdens, ledus, burbona un svaigām piparmētrām. Piparmētru džulepu grūti nenovērtēt.
Un, lūk, kā restorāns paziņo par pamatēdiena pasniegšanu: viesmīlis pasniedz groziņu ar kraukšķīgu maizi.
Maizei klāt piedāvā lauku sviestu. To gatavo no govs vai kazas piena. Veikalā tādu jūs noteikti neatradīsiet.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!
Šeit ir 1 komentārs
Nevar to visu apēst vienā ēdienreizē.
Izsaki savu viedokli!