Katra saimniece vismaz reizi nedēļā gatavo kādu maltās gaļas ēdienu: kotletes, tefteļus, pelmeņus, sacepumus un daudz ko citu. Tomēr reizēm ar malto gaļu kaut kas sanāk ne tā.

Piemēram, vistas maltā gaļa sanāk pārāk sausa, liellopa – par blīvu, bet cūkas maltā gaļa neturas kopā. Lai tādas lietas nenotiktu, padalīsimies ar dažiem knifiņiem, ko pielieto restorānu pavāri.

Kā gatavot maltās gaļas ēdienus

Liellopa maltā gaļa

Lai liellopa vai teļa maltā gaļa būtu pufīgāka, pievienojiet tai ābolu – uz 600 gramiem gaļas pietiks ar vienu ābolu. Ābolu sarīvējiet, tad pievienojiet to maltajai gaļai. Lai izstrādājums būtu mīkstāks, gaļu samaliet divreiz.

Bieži vien liellopa maltajai gaļai pievieno papildus taukus, speķi vai sviestu. Pēc tāda principa gatavo kotletes pazīstamajiem amerikāņu burgeriem. Lai pagatavotu šo ēdienu patstāvīgi, ņemiet 200 gramus maltās gaļas, pievienojiet 1 ēdamkaroti sviesta, 1 ēdamkaroti cūku vai aitu taukus un 2 ēdamkarotes olīveļlas, pieberiet sāli un piparus. Labi samaisiet malto gaļu, lai tā piesātinātos ar gaisu un cepiet kotletes kā parasti.

Vistas maltā gaļa

Lai vistas maltās gaļas ēdieni būtu sulīgi, pievienojiet tai tomātu sulu: 50 ml uz 500 g maltās gaļas. Vistas gaļa ir ļoti maiga, tāpēc nebūs lieki tai pievienot kādu tiesu asumiņa: majorānu, kariju, rozmarīnu, melnos vai sarkanos piparus.

Cūkas maltā gaļa

Cūkas maltās gaļas izstrādājumi reizēm jūk ārā, tāpēc nākas pievienot vairāk olu. Šajā gadījumā glābs kartupeļi: sarīvējiet ar rupjo rīvi 1 krtupeli un iejauciet to 500 gramos maltas gaļas.

Jaukta maltā gaļa

Kotlešu gatavošanai drošs variants ir divu veidu gaļas maisījums. Tikai jāatceras, ka daži gaļas veidi savstarpēji nedraudzējas. Piemēram, jēra gaļu labāk lietot „tīrā” veidā, cūkgaļa der kopā  ar liellopa gaļu, bet truša gaļa sader tikai ar vistas gaļu. Pirms gatavošanas samaliet katra veida gaļu atsevišķi un tad sajauciet kopā.

Zivju maltā gaļa

Lai zivju maltās gaļas ēdieni sanāktu sulīgi, pievienojiet tai ar ūdeni atšķaidītu citrona sulu. No šādas maltās gaļas labi sanāks tvaicētas kotletes, pelmeņi un pīrāgi.

Ceram, ka jūs pārbaudīsiet šos knifiņus tuvākajā pīrāga vai kotlešu gatavošanas reizē.