Šī gardā torte ir kļuvusi par biežu viešņu uz mūsu galda. Daudziem no mums garšo saldumi. Ir taču tik patīkami pavadīt laiku pie kafijas vai tējas tases ar kādu našķīti. Taču ne katrs esam gatavi tērēt savu dārgo laiku desertu gatavošanai.

Ko darīt, ja ir vēlēšanās palutināt sevi ar mājas saldumiem? Tādā gadījumā ir labāk izvēlēties vieglas un vienkāršas idejas. Piemēram, ši smalkā zefīra tortīte. Tieši par neparasto garšu un vieglo pagatavošanu riekstu, kārta banānu.

To tā iecienījuši mani mājnieki.

Sastāvdaļas:

* 0,5 kg zefīra;

* 200 g jebkuri rieksti;

* 200 g smilšu cepumu;

* 2 kārbas kondensētā cukura;

* 3 banāni;

* 300 g sviesta.

Katru zefīra gabalu pārdala uz pusēm un katru pusīti vēl griežam uz pusēm. Sasmalcinām riekstus. Ar blenderi tas izdarāms pavisam vienkārši. Krēmu izvēlamies pēc ieskatiem. Viens no variantiem – saputojam kondensēto pienu ar sviestu.

Sagriežam banānus, ņemam formu ar augstām malām. Ja tādas nav, ieklājam parastā bļodā pārtikas plēvi tā, lai tā būtu pāri bļodas malām. Un kārtojam desertu – kārta zefīra, kārta krēma, kārta banānu. Uz  stundām liekam ledusskapī.

Izņemam gatavo torti no formas vai vai izgāžam uzmanīgi no bļodas. Ja vēlamies, greznojam un baudām gardo desertu.

Patīkamu tējošanu! Vēl viens zefīra tortes variants…

Noskaties video: