Ja jums kaut kur ir nācies nogaršot vai arī paši esat gatavojuši bavarua (bavārijas krēmu, jūs noteikti atceraties tā garšu). Gardais želejveida konsistences saldā krējuma krēms ir satriecošs jau pats par sevi, bet vēl tas paver plašu apvārsni kulinārām fantāzijām. To var izmantot kārtaino pīrādziņu gatavošanai vai lietot kā pildījumu pankūkām, kā arī tortēm…

Nelaime tikai viena – šis gardais našķis ir ļoti bagāts ar kalorijām, jo receptūrā ir trekns saldais krējums, piens, olas. Šodien piedāvājam jums diētisku šī deserta recepti. Šo bavārijas krēmu var ēst pat tie, kuri seko savam svaram pēc Dikāna metodes. Krēma garša ir vienkārši lieliska!

Sastāvdaļas:

Piens 1,5 glāzes

Cukurs pēc garšas

Olu dzeltenumi 3 gab.

Krējums 300 ml

Ūdens 4 ēdamkarotes

Vaniļas ekstrakts 1 tējkarote

Želatīns 1 ēdamkarote

 Pagatavošana:

1. Saberziet katliņā olu dzeltenumus ar cukuru un lieciet uz lēnas uguns. Tievā strūkliņā pielejiet masai pienu un sildiet 10 minūtes, pastāvīgi maisot. Neuzvārīt! Noņemiet no uguns.

2. Sakuliet netreknu krējumu vai bez piedevu jogurtu ar vaniļas ekstraktu.

3. Izšķīdiniet želatīnu pēc instrukcijas uz iepakojuma. Lejiet želatīnu piena – olu maisījumā, visu samaisiet, atstājiet, lai atdziest istabas temperatūrā.

4. Pievienojiet sakultu krējumu vai biezpienu, vēlreiz labi samaisiet visu un lieciet saldēdiena trauciņos. Lieciet tos ledusskapī, lai atdziest. Gan lielie, gan mazie būs sajūsmā par šo poraino, gaisīgo desertu!

Gatava deserta konsistence ir atkarīga no želatīna daudzuma. Pievienosiet nedaudz vairāk – sanāks kaut kas līdzīgs pannakotai, ja mazāk, tad sanāks deserts, kura konsistence būs līdzīga saldējumam.