Bez tā, ka vistas gaļa ir diētiskam patiesībā tā ir arī universāls produkts. Vistas gaļu var cept, vārīt, sautēt. Šodien pastāstīsim, kā no tās pagatavot lielisku uzkodu, kuru var pasniegt gan kā patstāvīgu ēdienu gan arī ar piedevām.

Vistas filejas gatavošana neaizņem daudz laika, taču rezultāts vienmēr sanāk lielisks. Bet, ja pievieno ēdienam labu mērci, ēdiens var pāriet restorāna ēdienu klasē, pamēģini!

Sastāvdaļas:

2 vistas filejas

3 olas

1 tējkarote garšvielu

2  ķiploka daiviņas

sāls

eļļa

2 ēdamkarotes kartupeļu cietes

Pagatavošana:

1. Sagriez fileju 1,5 cm biezās šķēles, tad ar nazi viegli pakapāt un pēc tam šķēli sagriezt 1,5 cm platās strēmelītēs.

2. Atdali dzeltenumus no baltumiem. Gaļas gabaliņiem pievieno olu dzeltenumus,  ķiplokus, garšvielas un sāli. Visu samaisi. Atstāj marinēties vismaz uz 20 minūtēm.

3. Uzber gaļai marinādē kartupeļu cieti un visu atkal labi samaisi.

4. Ar mikseri labi saputo olu baltumus

5. Mērc gaļas strēmelītes olbaltuma putās un liec tās uz sakarsētas pannas. Cep uz vidējas uguns pa 2 minūtēm katru pusi.

6. Pasniedz ar dārzeņiem

Vistas gaļā, kā zināms, ir daudz olbaltuma un maz ogļūdeņražu. Tādējādi, pat gatavojot pannā, vistas gaļa veicina svara samazināšanos.