1. recepte

Sastāvdaļas:

1 ola

250 ml eļļas bez smaržas

1 tējkarote cukura

1/3 tējkarotes sāls

1 ēdamkarote citrona sula

Visu liek burciņā. Ar blenderisablenderē.  Viss kartībā! Dabisks produkts!

Ja vēlaties provansas majonēzi, pievienojiet 1 tējkaroti sinepju.

Ja vēlaties tartaru – pievienojiet ķiploku un smalki sagrieztu skābētu gurķīti.

2. recepte

Sastāvdaļas:

1 vesela ola un 1 olas dzeltenums

1 ēdamkarote sinepju

340-400 ml rafinētas saulespuķu eļļas

½ citrona sula

2 ēdamkarotes ūdens

Pagatavošana – tāpat kā pirmajā recepte.

3. recepte (bez olām)

Sastāvdaļas:

150 ml piena

150 g saulespuķu eļļas bez smaržas

1 tējkarote sinepju

1-2 ēdamkarotes citrona sulas

Sāls

Pagatavošana:

1. Pienu un eļļu sakuļ blenderī (3-4 minūtes)

2. Kad kults apmēram 1, 5 minūtes, pievieno sinepes un sāli, kuļ tālāk.

3. Kad masa kļūs balta un izskatīsies kā ne pārāk biezs krējums, nepārtraucot kult, pievieno citrona sulu.

4. Masa sāks strauji biezēt.

Labu apetīti!