Vasarā gribas kaut ko īpaši svaigu un vieglu. Reizēm arī ziemā, lai bada sajūtu mazinātu un sajustu spēku pieplūdumu.

Kulinārijā ir ļoti svarīgi pielietot attapību: var parastos ingredientus apvienot tādā veidā, ka sanāk lielisks ēdiens. Tarendiss ar siļķi nevienu neatstās vienaldzīgu: pagatavot to ir viegli, tas ātri rada sāta sajūtu un piedod enerģiju.

Sastāvdaļas:

4 gurķi

400 g krējuma

250 g siļķes

1 sīpols

Šķipsniņa diļļu

1 tējkarote želatīna

Šķipsniņa sāls

Malti melnie pipari pēc garšas

1 tējkarote etiķa

Pagatavošana:

1. Ielejiet bļodiņā pusglāzi auksta ūdens un iejauciet tajā želatīnu. Atstājiet briest 20 minūtes.

2. Sīpolus sagrieziet kubiņos, apslakiet ar etiķi un uz 1 minūti aplejiet ar karstu ūdeni. Tad ūdeni nolejiet, uzlejiet aukstu ūdeni, nolejiet un nožāvējiet sīpolus.

3. Gurķus pārgrieziet uz pusēm, izgrieziet mīkstumu, tad sagrieziet kubiņos. Viegli pasāliet. Atstājiet uz 10 minūtēm.

4. Siļķi sagrieziet tāpat kubiņos. Nolejiet sulu no sīpoliem un sajauciet to ar krējumu. Ūdeni ar želatīnu ielejiet katliņā un sildiet, bet nevāriet. Tad želatīnu lejiet krējumā.

5. Tad krējumam pievienojiet sīpolus, gurķus, siļķi, dilles un piparus. Visu kārtīgi samaisiet un lieciet glāzēs. Uz 5-6 stundām salieciet tās ledusskapī. Pasniegt šo ēdienu var tāpat glāzēs vai arī izgāžot no tām uz šķīvīša.

Tāda pavisam vienkārša uzkodiņa sajūsminās jūsu viesus. Mēģiniet pagatavot un recepti prasīs jums visas saimnieces. Ja vēlaties, šo ēdienu varat dažādot, pievienojot garšvielas pēc savas gaumes.