Nu skatieties – nav taču kabačos nekā īpaša. Pavisam parasts dārzenis, ne pārāk spilgts, ar neitrālu smaržu, arī garša nepārsteidz. Taču tas ir viens no produktiem, kurš pilnībā atklājas tikai pēc pagatavošanas, ar citām sastāvdaļām vai garšvielām. Nav neviena tāda cilvēka, kurš spētu atteikties no gabaliņa kabaču ruletes vai sacepuma!

Ja jūs vienkārši dievinat kabačus un jums neapnīk meklēt aizvien jaunas un jaunas kabaču ēdienu receptes, tad te jums būs brīnišķīga recepte. Kabaču pankūkas ir viena no labākajām sezonas uzkodām. Tās var pasniegt ar krējuma mērci. Var arī pildīt ar gaļu vai izdomāt vēl ko. Ko izvēlaties jūs?

Ingredienti:

kabači                                                      800 g;

olas

piens                                                        200 ml

kviešu milti                                              1 – 1,5 glāzes

pētersīļi                                                     1  pušķītis

saulespuķu eļļa                                        2 ēdamkarotes

sāls                                                           1 tējkarote

krējums                                                    250 ml

ķiploki                                                        2-3 daiviņas

dilles                                                          0,5 pušķītis

Pagatavošana:

Nomazgājiet kabačus. Sarīvējiet uz rupjās rives, nemizojot. Sasmalciniet pētersīļus.

Sakuliet olas ar sāli. Pievienojiet pienu. Vēlreiz sakuliet. Pievienojiet miltus. Maisiet visu, līdz masa kļūst viendabīga.

Maigās un gaisīgās kabaču pankūciņas ātri vien kļūs par vienu no mīļākajām uzkodām. Tāpēc ir vērts sasaldēt kādu porciju šā dārzeņa un palutināt savus draugus un tuviniekus arī ziemā ar šo gardumu.

Ja tev patika šī recepte, tad iesaki to arī citiem!