Manna nevar negaršot. Kaut vai tāpēc vien, ka tas vienmēr izdodas. Vai nav brīnums: liec cepeškrāsnī maisījumu (bieži vien no tā, kas tobrīd atradies ledusskapī), bet pēc brīža ņem no tās ārā pufīgu gardumu, kurš kā kupols pacēlies pāri formas malām!

Piedāvājam vēl vienu šī gardā pīrāga variantu, šoreiz lieso. Šokolādes mannenis bez olām, piena un kefīra sanāk gana blīvs, ar graudainu struktūru un neparasti piesātinātu garšu. Pēc vēlēšanās kūku var aromatizēt ar kanēli vai kardamonu. Labi derēs klāt rieksti, bet tas, protams, ja vēlaties.

Sastāvdaļas:

200 g mannas;

200 g kviešu miltu;

180 ml ūdens;

4 ēdamkarotes kakao pulvera;

10 g cepamā pulvera;

10 g vaniļas cukura;

120 ml eļļas;

Rozīnes pēc garšas.

Pagatavošana:

Mannu bļodiņā samaisiet kopa ar parasto un vaniļas cukuru, pievienojiet ūdeni, samaisiet un lieciet, lai mirkst 2-3 stundas. Ja plānojat cept no rīta, mannu varat sagatavot jau iepriekšējā vakarā. Pārsedziet to ar pārtikas plēvi un ielieciet ledusskapī.

Piebriedušajai mannai pievienojiet eļļu, pēc tam pievienojiet kakao pulveri. Visu kārtīgi samaisiet. Līdz tam laikam jāsagatavo arī rozīnes – jāizmērcē.

Bļodā ar mannu piesijājiet klāt miltus un cepamo pulveri. Pievienojiet rozīnes (iepriekš apviļātas miltos). Visu labi samaisiet.

Tortes formu ieziediet ar eļļu un apputiniet ar miltiem. Mīklu lejiet formā. Cepiet cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 190 grādiem 40-50 minūtes. Gatavo manneni pārkaisiet ar pūdercukuru vai pārlejiet ar glazūru. Vara arī sadalīt (horizontāli) kūku uz pusēm un starp kārtam ieziest ievārījumu, sanāks torte.