Kā redzams, ne tikai man vien ir apnikusi šī netīkamā, obligātā procedūra – cepeškrāsns tīrīšana. Un ne vienmēr tā uzreiz arī izdodas  tauku un mērču piedeguma traipi tā reizēm ieēdas, ka ilgi jāatmērcē, pēc tam nežēlīgi jāberž un jātīra ar ķīmiskajiem tīrīšanas līdzekļiem. Nu, katra saimniec labi zina, ko tas nozīmē! Vairākas stundas izšķiesta laika un nervu – tas ir minimums.

Džeikoba Ņūsnera zinātniskā centra speciālisti arī acīmredzot pažēlojuši savas sievas un izdomājuši vienkāršu, bet ļoti efektīvu metodi, kā iztīrīt stipri netīru cepeškrāsni. Pie tam, izdarīt to var bez īpašas piepūles un tikai pusstundā – neieskaitot nakti, kamēr viņu izgudrotā pasta pati padara visu netīkamo darbu.

Nav vairs pacietības uzzināt, kā tas darāms? Lūk, ģeniālā izgudrojuma būtība!

Jums vajadzēs:

* 4-5 ēdamkarotes dzeramās sodas;

* 100 ml etiķa;

* Ūdeni;

* pulverizatoru;

* bļodiņu;

* cimdus.

Ērtāk būtu procesu sākt vakarpusē, kad cepeškrāsni vairs ieslēgt nevajadzēs.

1. Izņemt no cepeškrāsns cepešplātes.

2. Sodu ar ūdeni bļodiņā sajauc tā, lai izveidotos vijīga putriņa.

3. Ar mīkstu lupatiņu ziež pastu uz visām cepeškrāsns iekšējām sienām, augšas un apakšas. Soda tūdaļ kļūs brūna.

4. Atstājiet cepeškrāsni vaļā 12-14 stundas.

5. No rīta ņemiet mitru lupatiņu, tīriet ar to nost palikušo sodu (ik pa laiciņam lupatiņu izskalojot). Noteikti strādājot izmantojiet cimdiņus, citādi sabojāsiet rokas!

6. Ja kaut kur palikuši traipi, nebēdājiet. Vajag pulverizatorā ieliet etiķi un izsmidzināt pa visām virsmām. Esiet uzmanīgi neieelpojiet etiķa izgarojumus.

7. Veidosies putas un dzirdēsiet šņākoņu – tā etiķis reaģē ar sodu un sadala to.

8. Jums atliek tikai notīrīt pastas atlikumus no virsmām un stikloto lodziņu, lai būtu tīrs.

9. Lai pilnīgi nosusinātu cepeškrāsni, ieslēdziet to uz maksimālo jaudu uz 10 minūtēm. Durtiņas atstājiet atvērtas.

Viss jūsu cepeškrāsns ir tīra, kā jauna! Paldies labajiem ļaudīm, kas šo metodi izdomāja.