Daudzi no mums atceras un zina, ko nozīmē tautā sauktie “roltoni”. Kādreiz skolas un studiju laikos liela daļa no mums to bija pagaršojuši – kādam garšoja, kādam ne tik ļoti.

Saprotams, ka ātri pagatavojamās nūdeles visbiežāk izvēlas vai nu tādēļ, ka ir slinkums kaut ko gatavot un nav laika to nemaz darīt, vai arī tādēļ, ka nav īpaši daudz naudas atlikušas.

Saprotams, ka šis ir tipiski vairāk studentu ēdiens, bet tas labi garšo arī strādniekiem, kuriem žigli ir jāpaēd darba laikā.

Tiklīdz kāds piemin vārdu “roltoni”, tad uzreiz ir saprotams, ka runa ir par ātri pagatavojamām nūdelēm – vai tās maksā 20 centus paciņā, vai 1,50 eiro par iepakojumu. To pagatavošanas formula ir vienāda – izkaltēti makaroni plus viena vai vairākas paciņas ar garšvielām. Atliek tikai uzliet karstu ūdeni un nedaudz uzgaidīt.

Šoreiz stāsts par kādu recepti saistībā ar “roltonu”. Protams, šī recepte ir jāuztver vairāk ar humoru, tīri garastāvokļa uzlabošanai!

Recepte:

” Gatavojam dievu ēdienu.

– Tātad pirmais ko darām ir uzliekam vārīties čaiņiku. Šis brīnums uzkarsēs jūsu ūdeni,lai tas varētu padarīt jūsu roltonu daudz garšīgāku,nekā tas ir paciņā.

– Tātad jums vajadzēs roltonu,un bļodu.

– Tātad liekam roltonu iekšā bļodā.

– Tagad lejam klāt vardošo ūdeni.

– Tad aizklājam bļodu ar sķīvi tieši tā pat,kā mēnes aizsedz sauli saules aptumsuma laikā!!!!

– Gaidam,un tad baudām.”