1. recepte
Sastāvdaļas:
1 ola
250 ml eļļas bez smaržas
1 tējkarote cukura
1/3 tējkarotes sāls
1 ēdamkarote citrona sula
Visu liek burciņā. Ar blenderisablenderē. Viss kartībā! Dabisks produkts!
Ja vēlaties provansas majonēzi, pievienojiet 1 tējkaroti sinepju.
Ja vēlaties tartaru – pievienojiet ķiploku un smalki sagrieztu skābētu gurķīti.
2. recepte
Sastāvdaļas:
1 vesela ola un 1 olas dzeltenums
1 ēdamkarote sinepju
340-400 ml rafinētas saulespuķu eļļas
½ citrona sula
2 ēdamkarotes ūdens
Pagatavošana – tāpat kā pirmajā recepte.
3. recepte (bez olām)
Sastāvdaļas:
150 ml piena
150 g saulespuķu eļļas bez smaržas
1 tējkarote sinepju
1-2 ēdamkarotes citrona sulas
Sāls
Pagatavošana:
1. Pienu un eļļu sakuļ blenderī (3-4 minūtes)
2. Kad kults apmēram 1, 5 minūtes, pievieno sinepes un sāli, kuļ tālāk.
3. Kad masa kļūs balta un izskatīsies kā ne pārāk biezs krējums, nepārtraucot kult, pievieno citrona sulu.
4. Masa sāks strauji biezēt.
Labu apetīti!
Šeit ir 0 komentāri
Izsaki savu viedokli!