Tefteļi ar mērcīti

Sastāvdaļas:

0,5  kg  liesa liellopa maltā gaļa

Sīpols

1 ola

100 ml ūdens

ēdamkarotes krējuma

ēdamkarotes rīvmaizes

kaltētas dilles

Mērcītei:

200 g sēņu;

daiviņas ķiploku;

2 ēdamkarotes miltu;

1,5 glāzes ūdens;

sāls;

eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

Krējumu sajauc ar rīvmaizi uz citiem tefteļu pagatavošanas produktiem.

Masu kārtīgi samaisa. Veido nelielas bumbiņas, apcep tās uz nelielas uguns.

Cepšanas mērķis nav izcept līdz galam, bet panākt, lai izveidotos apkārt garoziņa. Pārlikt tefteļus formā un cep 15 minūtes 200 grādu temperatūrā.

Gatavo mērci. Ķiplokus saspiež, bet tā, lai daiviņas „turētu formu”. Var vienkārši saspiest ar nazi.

Cept dažas minūtes, tad izņemt no eļļas, bet eļļā apcept sēnes.

Pieliet vēl nedaudz eļļas, kas palikusi no tefteļu cepšanas, piebērt miltus un apbrūnināt tos. Tad piebērt sāli, pieliet ūdeni un pavārīt  dažas minūtes, lai mērce sabiezē.

Kā piedevu var pasniegt vārītus rīsus vai kartupeļus.

Tefteļi ar rīsiem

Biežāk šos teftelīšus sauc par ezīšiem. Tie ļoti garšo bērniem, jo tefteļi izskatās pēc ezīšiem rīsu dēļ. Lai rīsi izskatītos kā eža adatiņas, tie jāpievieno maltajai gaļai nevārīti. Labāk izvēlēties gargraudu rīsus, piemēram, basmati.

Var izmantot arī vārītus rīsus, garšīgi būs tāpat, tikai nebūs „adatiņu”.

Sastāvdaļas:

maltā gaļa       500 g

rīsi                     0, 5 glāzes

sāls

sīpoli                      1 gab.

malti melnie pipari

Mērcītei:

sāls

krējums              200 g

ūdens

tomātu mērce         1 ēdamkarote

Pagatavošana:

Sīpolus sasmalcina. Rīsus vai nu vāra līdz pusgatavībai, vai arī uz stundu iemērc. Sajaukt rīsus, malto gaļu, sīpolus, sāli, piparus.

Izveidot 4-5 cm diametra bumbiņas un likt tās uz pannas, kas ieziesta ar krējumu.

Sajauc mērces sastāvdaļas, pievieno ūdeni – glāzi vai nedaudz vairāk.

Vajag, lai mērcīte pilnīgi pārklātu tefteļus. Sautēt uz vidējas uguns aptuveni 30 minūtes.

Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!