Šis stāsts patiesi šokē! Pazīstamais šefpavārs Džeimijs Olivers vinnēja tiesas prāvā, kurā viņa pretinieks bija visiem zināmais ātro uzkodu tīkls Makdonalds.

Džeimijs pierādīja, ka ēdienus, kurus piedāvā Makdonalds, gluži vienkārši nedrīkst ēst. Viņš pastāstīja pasaulei par to, no kā patiesībā gatavo gaļu burgeriem, hamburgeriem un citiem Makdonalda ēdieniem.

Īstenībā šos ēdienus pat nevar saukt par ēdieniem. Gaļu tiem gatavo no parastajiem liellopu taukiem un to mazgā amonija hidroksīdā. Tā veidojas tas, kas pēc tam nonāk ēdienkartē.

Pēc Olivera teiktā, restorānu tīkls ņem produktu, kuru pat suns neēd, un padara to lietojamu cilvēkam.

Bet ne tikai šis fakts vieš sašutumu visa šajā notikumā. Amonija hidroksīds cilvēka organismam ir inde. Tāpat vēl pastāv arī krāsas piešķiršana produktiem.

Intervijas laikā Olivers nodemonstrēja, kā no taukiem, ādām un iekšējiem orgāniem var izgatavot gaļu, un uzdeva jautājumu: “Kāpēc gan saprātīgam cilvēkam jābaro bērni ar gaļu, kurā ir amonjaks?” Masa, kura iznāca eksperimenta rezultātā, bija līdzīga rozā gļotām.

Starp citu, ASV amonija hidroksīda lietošanu Lauksaimniecības ministrija atļauj, un klientus nemaz neinteresē par notiekošo.