Esam jau stāstījuši, kā gatavo pusdienas skolās Francijā un Japānā. Tagad stāstīsim par Zviedriju.
Uzreiz jāpiezīmē, ka skolas pusdienas šajā valstī nav zaļganzilas zivju kotletes ar ūdeņainu kartupeļu biezputru un aizvakardienas maizi, ko bieži vien var redzēt citās valstu skolās, piemēram, Krievijā.
Pusdienas Zviedru ēdnīcā ir vesels rituāls. Video galvenā varone skolas ēdnīcas darbiniece Annelija Linderberga stāsta, ka nevar iedomāties savu dzīvi bez darba skolas ēdnīcā.
Viņa visus mazāko klašu skolēnus zina pēc vārda un katru dienu pavada skolēnu grupu, kas iet pie zvejniekiem pēc zivīm. Bez tam, sieviete palīdz skolēniem sastādīt ēdienkarti, ņemot vērā katra skolēna vēlmes.
Kad klases bez skolotāju pavadības atnāk uz ēdnīcu, ēdnīcas darbinieki paši rūpējas par kārtību. Īpaši nepaklausīgus bērnus reizēm nākas ar spēku apsēdināt pie galda! Starp citu, zviedru ēdnīcā pusdienās gatavo ne tikai parastu ēdienu, tā arī ēdienus veģetāriešiem un alerģiķiem. Bet labāk jau vienu reizi redzēt, kā ilgi lasīt.
„Man patiešām ļoti patīk gatavot. Tas ir lieliski – gatavot bērniem. Tu taču saņem tādu gandarījumu!” – saka sieviete intervijā. Pamanīji, ka Zviedru skolas ēdnīcas nepasūta maizi? Virtuves darbinieki maizi cep paši.
Noskaties video:
Šeit ir 1 komentārs
Uzreiz jāpiezīmē, ka skolas pusdienas Krievijā nav zaļganzilas zivju kotletes ar ūdeņainu kartupeļu biezputru un aizvakardienas maizi, ko bieži vien var redzēt citās valstu skolās, piemēram, nezinu kur. Pati strādāju Krievijas skolā un ļoti labi zinu, ka tur nav nekādu “zaļganzilu zivju kotlešu ar ūdeņainu kartupeļu biezputru un aizvakardienas maizi”, maizi paši gan necep, bet katru dienu pieved no ceptuves, toties pīrādziņus cep visdažādākos. Pietiek vienreiz melot!
Izsaki savu viedokli!