Vajadzēs:

500 g maltās gaļas;

1 glāze vārītu rīsu;

½ vidējas kāpostgalvas;

sīpols;

burkāns;

svaigi zaļumi;

1 ola;

rīvmaize panēšanai.

1. Sīpolu smalki sagriež, burkānu sarīvē.

2. Dārzeņus apcep, tad pievieno garšvielas un saēvelētos (vai sagrieztos) kāpostus.

3. Sautē līdz kāposti gatvi.

4. Ievieno smalki sagrieztus zaļumus.

5. Atdzesē kāpostus. Sajauc malto gaļu, vārītos rīsus un kāpostus, pievieno olu, sāli, piparus un garšvielas, kādas patīk.

6. Masu labi samaisīt. Ar slapjām rokām veidot nelielas kotletes, apviļāt tās rīvmaizē, cept no visām pusēm sakarsētā eļļā.

Ļoti labi garšos ar svaigiem salātiem un vārītiem vai ceptiem kartupeļiem.