Brīnišķīga uzkoda, kura noderēs gan ikdienā, gan svētku reizē.

To var pasniegt gan ar kartupeļiem, gan sālītiem dārzeņiem, gatavot sviestmaizes vai ēst kā atsevišķu ēdienu. Teicama recepte. Jums patiks!

Sastāvdaļas:

1 kg speķa;

2 ķiploka galviņas;

3 ēdamkarotes maltu melno piparu.

Marinādei:

2 saujas sīpolu mizu;

5 melnās žāvētās plūmes;

2 lauru lapas;

200 g sāls;

2 ēdamkarotes cukura.

Pagatavošana:

1. Visas marinādes sastāvdaļas aplejiet ar 1 litru ūdens, uzvāriet.

2. Pa to laiku kārtīgi nomazgājiet un nosusiniet speķi.

3. Lieciet speķi marinādē un vāriet 25 minūtes no vārīšanās sākuma uz vidēja stipruma uguns.

4. Atstājiet marinādē līdz rītam, lai atdziest.

5. Ķiplokus sasmalciniet un sajauciet ar pipariem.

6. Izņemiet speķi no marinādes, nosusiniet to, ieziediet ar ķiploku – piparu maisījumu.

7. Ietiniet speķi pārtikas plēvē.

8. Ja plānots apēst speķi nedēļas laikā, turiet to ledusskapī. Ilgstošākai glabāšanai lieciet to saldētavā.

Labu apetīti!