Tādas pupiņas sanāks garšīgākas, nekā veikalā pirktas, bez visādām ķīmijām un garšas pastiprinātājiem.

Sastāvdaļas:

1 kg pupiņas;

1 kg sīpolu;

1 asais pipars;

1 ķiploka galviņa;

4 kg tomātu;

350 g eļļa;

350 g cukura;

60 g sāls.

Pagatavošana:

– Pupiņas uz diennakti iemērciet aukstā vārītā ūdenī.

– Tomātus nomazgāt, sagriezt gabalos un samalt gaļas maļamajā mašīnā kopā ar aso piparu un ķiplokiem.

– Sīpolus sagriezt pusgredzenos.

– Katlā lieciet samaltos dārzeņus un pievienojiet sīpolus, pielejiet eļļu, pieberiet sāli un cukuru. Vāriet maisot uz lēnas uguns 40 minūtes. Tad pievienojiet pupiņas un vāriet līdz pupiņās gatavas.

– Pildiet sterilās burkās un drošības labad sapildītas burkas pakarsējiet kādas 15 minūtes.

– Aizskrūvējiet burkas, apgrieziet otrādi un sasedziet.

Kad burkas atdzisušas, uzglabājiet tās ledusskapī.

Labu apetīti!