Koržiki jeb piena cepumi bērnībā bija vieni no iemīļotākajiem gardumiem. Tāpēc, lai atcerētos, kā tos pareizi taisīt, mēs jums esam sagatavojuši recepti.

Sastāvdaļas:

● 400 g miltu

● 200 g cukura

● 100 g sviesta

● 80 ml piena

● 10 g cepamā pulvera

● 1 ola

● 1 tējkarote vanilīna

Pagatavošana:

1. Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru, olu un pienu.

2. Pievieno vanilīnu, cepamo pulveri, miltus – ātri samaisa mīklu – tai jābūt mīkstai.

3. Mīklu izrullē 0,6-0,7 cm biezumā.

4. Izspiež koržikus, liek veidnē, cep 180°C temperatūrā, 15 minūtes.

Lai labi garšo!