Sulīga šašlika noslēpums ir svaiga gaļa un labs karstums. To zina katrs, kam patīk „sātīgi” izbraucieni pie dabas. Ar labi izvēlētu marinādi var tikai pasvītrot šašlika satriecošo garšu un padarīt to vēl maigāku un sulīgāku. Pateicoties talantīgiem pavāriem labu marināžu recepšu ir bezgala daudz.

Taču mums vienalga ir ar ko jūs pārsteigt. Vai esat kādreiz marinējuši gaļu maizē? Ja nē, noteikti pamēģiniet! Šis interesantais šašlika pagatavošanas veids jūs patīkami pārsteigs. Maizes marināde ir teicams risinājums tiem, kam garšo sulīgs un garšīgs šašliks.

Sastāvdaļas:

Cūkgaļa 1 kg

Vusteras mērce ¼ glāzes

Maize 300 g

Malti melnie pipari pēc garšas

Ķiploki 3 daiviņas

Cukurs 1 tējkarote

Sojas mērce ¼ glāzes

Rīsu etiķis ¼ glāzes

Sīpoli 3 gab.

Tomātu pasts 70 g

Koriandrs 1 tējkarote

Sāls pēc garšas

Pagatavošana:

1. Notīriet un sagrieziet sīpolus. Nomazgājiet un sagrieziet lielos gabalos gaļu.

2. Dziļā bļoda sajauciet sojas un vusteras mērci, rīsu etiķi un piparus.

3. Iejauciet maisījumā sadrupinātu maizi. Lieciet iekšā gaļu, pielejiet nedaudz ūdens un labi visu samaisiet. Atstājiet gaļu marinādē uz nakti.

4. Pagatavojiet mērci: apcepiet uz sausas pannas koriandru, saberziet to piestā. Izspiediet caur ķiploku spiedi vai smalki sagrieziet ķiplokus. Sajauciet tos ar koriandru, cukuru, sāli, pipariem un tomātu pastu. Atšķaidiet mērci ar ūdeni līdz šķidra krējuma konsistencei.

Marinēto gaļu var cept uz iesmiem, aplejot ar atlikušo mērci.