Kāda Dziesmu un deju svētku dalībniece vērsusies “Sūdzību dēlī” (raidījums “Bez Tabu”), pastāstot par, viņasprāt, slikto ēdienkarti, kas tiek piedāvāta svētku dalībniekiem.
Svētku dalībniece, izklāstot ēdienkartni, jautā, kā lai ar šādu uzturu rod enerģiju mēģinājumiem visai dienai stadionā? Kā viņa raksta, pirms svētkiem plaši ticis runāts par lielajām slodzēm dalībniekiem un to, ka nepieciešams sabalansēts uzturs, lai atjaunotu spēkus, bet patiesībā viss esot pavisam savādāk.
“Pirmdien vakariņās kāpostu zupa un otrajā kartupeļi, siļķe ar biezpienu. Otrdien brokastīs pupiņu salāti un ceturtā daļa no bumbiera ar tēju. Kā zināms, tad brokastis ir pamata ēdienreize, bet pupiņu salātos vien divas ēdamkarotes.
Otrdien vakariņās makaroni ar gaļu – it kā labi, bet trešdienas rītā pārsteigums – makaronu salāti ar tomātu garšu un zaļumiem. Tas viss majonēzē! Super!
Vismaz tādus makaronu salātus netaisītu pēc tam, kad jau vakariņās bija makaroni, kur nu vēl runa par tāda veida salātiem! Kā lai ar šādu uzturu rod enerģiju mēģinājumiem visai dienai stadionā?” sašutusi raksta svētku dalībniece.
Jau ziņots, ka XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki Rīgā norisināsies līdz 8.jūlijam.
Jāpiebilst, ka Dziesmu un deju svētkos Mežaparkā tiks uzņemti 274 jauktie kori (11800 dalībnieku), 89 sieviešu kori (2700 dalībnieču), 27 vīru kori (800 dalībnieku), 39 senioru kori (1200 dalībnieku), 94 deju kolektīvi (1500 dalībnieku), 50 pūtēju orķestri (1500 dalībnieku).
Daugavas stadionā tiks uzņemti 278 jauniešu deju kolektīvi (7310 dalībnieki), 329 vidējās paaudzes deju kolektīvi (7861 dalībnieks), 87 senioru deju kolektīvi (1847 dalībnieki), 45 bērnu deju kolektīvi (1156 dalībnieki).
Šeit ir 2 komentāri
Un rīsi ar gaļu, salātiem, rupjmaizi un ūdens nav pietiekami? It īpaši tās porcijas ir normāla lieluma, citu dienu bija kartupeļi ar gaļu, tomātu un gurķu salātiem, sēnēm,..Man personīgi tas šķiet normāli, un lai nesūdzas tik daudz, cilvēki dara ko var, lai viņiem izpatiktu, palīdzētu un par ēdienreizēm tur pat jāmaksā nav, ēdiens vienmēr silts
…Otrdien vakariņās makaroni ar gaļu – it kā labi, bet trešdienas rītā pārsteigums – makaronu salāti ar tomātu garšu un zaļumiem. Tas viss majonēzē! Super!…
Nu un kā tad Jūs domājat,kur tad tos makaronus ,kas palika pāri no vakariņām izmantotu ? Tikai nākošā rītā salātos. Nu kā gan citādi.
Izsaki savu viedokli!