Biezpiena plācenīši ir iecienīts ēdiens daudzu tautu virtuvēs. Daudziem cilvēkiem bērnība saistās ar gardajiem mammas ceptajiem biezpiena plācenīšiem.
Kā pagatavot gardus maigus biezpiena plācenīšus
Katra saimniece biezpiena plācenīšus gatavo pēc savas īpašas receptes. Šodien padalīsimies ar recepti, kura noderēs, kad ledusskapī nav palicis gandrīz nekas, bet tavi mājinieki ļoti vēlas biezpiena plācenīšus!
Sastāvdaļas:
4-5 ēdamkarotes mannas putraimu
2 ēdamkarotes cukura
400 g biezpiena
Augu eļļa
Sāls
Ja vēlies, vari pievienot mīklai sukādes, rozīnes. Katrā ģimenē ir savas kulinārās tradīcijas un varianti, kā pagatavot biezpiena plācenīšus.
Pagatavošana:
1. Sajauc biezpienu, cukuru un mannas putraimus. Atceries, ka tad, ja biezpiens ir pārāk šķidrs, mannu vajadzēs pievienot vairāk. Ja biezpiens ir sauss, tad vajag pievienot nedaudz piena, ūdens vai kefīra. Jāļauj, lai mīkla nedaudz pastāv un ievelkas.
2. Iejauc mīklu un centies, lai tā būtu irdena.
3. Veido no mīklas bumbiņas, apviļā tās miltos. Bumbiņu lielums atkarīgs no tā, cik lielus plācenīšus tu vēlies. Ja gatavo tos savam mazulim – centies veidot tos mazākus.
4. Saplacini bumbiņas.
5. Uzkarsē pannu un ielej tajā eļļu. Pēc tam samazini uguni un sāc cept plācenīšus.
Tādus biezpiena plācenīšus ļoti labi ēst ar ievārījumu, iebiezināto pienu vai krējumu. Tās būs ideālas vakariņas visai ģimenei. No brokastīm palikušos biezpiena plācenīšus var ielikt ledusskapī un uzsildīt vakariņām, kaut gan daudziem tie garšo arī aukstā veidā.
Biezpiena plācenīši var būt laba uzkoda ņemšanai līdzi uz darbu, sevišķi, ja tos negatavo saldus, bet ar zaļumiem.
Izmēģini mūsu recepti! Labu apetīti!
Šeit ir 2 komentāri
Ātri un ērti !
Bez miltiem, bet ar mannā:) Tad kāda nozīme, pakulas vai vilna, ka tik māga pilna
Izsaki savu viedokli!