Šodien vēlos pastāstīt, kā pagatavot brinzu mājas apstākļos. Vienkārši dievinu mājās gatavotu brinzu! Bet gatavot to vispār ir prieka lieta! Nevajadzēs ne ierauga, ne fermentu. Un no 2 litriem piena sanāks vesels kilograms siera! Mājās gatavoto brinzu var ēst jau pēc četrām stundām!

Ceru, ka kādam noderēs šī recepte, un jūs iepriecināsiet savu ģimeni ar mājas sieru.

Jums vajadzēs:

2 litrus piena;

1,5 – 2 ēdamkarotes sāls;

400 g krējuma;

6 olas.

Pagatavošana:

1. Ielejiet pienu katlā, pievienojiet sāli, uzvāriet to.

2. Ja jums nepatīk sāļa brinza, sāli varat likt mazāk.

3. Kamēr piens uzvārās, sakuliet olas.

4. Karstajam pienam pievienojiet krējumu un sakultās olas, nepārtraucot maisīt (vēlams ar putu slotiņu), vārīt pienu 5-6 minūtes.

5. Jāsagaida, kad sāk veidoties biezpiens un atdalās sūkalas.\

6. Duršlagu lieciet virs cita katla vai bļodas, ieklājiet tajā četrās kārtās salocītu marli un lejiet tajā biezpiena masu.

7. Lai sūkalas notek.

8. Pārklājiet sieru ar marles malām.

9. Uzlieciet slogu.

10. Var likt starp diviem dēļiem vai arī formā.

11. Slogam jābūt apmēram 1 kg smagam.

12. Pēc 4 stundām brinza gatava, noņemiet slogu.

13. Atļaujiet sieram atpūsties marlē vēl pāris stundas ledusskapī.

14. Vēl var pievienot 200 g kefīra vai piena, ja pievienojat krējumu, siers sanāk maigāks.

15. Ja sieru vēlaties blīvāku, varat uzlikt tam smagāku slogu.

16. Recepte vienkārša, ja vēl nekad neesat mēģinājuši gatavot sieru mājās – šī ir lieliska recepte, lai sāktu!

17. Nekādu konservantu, etiķa vai citronskābes!

18. Un es vēl parēķināju, ka siers sanāk divas – trīs reizes lētāks nekā veikalā!

Labu apetīti!