Droši vien katra saimniece kaut reizi ir nonākusi situācijā, kad aizkavējusies darbā vai nav paspējusi aiziet uz veikalu un nu nākas vārīt kaut ko no tiem produktiem, kuri atrodami ledusskapī vai virtuves skapītī.

Šis sacepums ir tieši tāds variants. Kartupeļi, saujiņa maltās gaļas, nedaudz siera un garšvielu un sātīgas vakariņas ģimenei ir gatavas!

Sastāvdaļas:

Liellopa maltā gaļa 200g

Rīsi 150g

kartupeļi 500g

1 burkāns

1 neliels sīpols

1 ūdens glāze

2 ēdamkarotes krējuma

2 ēdamkarotes eļļas

cietais siers 50g

sāls, pipari malti, provansas garšviela: pēc garšas

1 ēdamkarote tomātu mērces.

 

Pagatavošana:

1. Smalki sagrieziet sīpolus un sarīvējiet burkānu. Apcepiet pannā. Novāriet rīsus.

2. Maltajai gaļai pievienojiet sāli, apceptos dārzeņus un vārītos rīsus, izveidojiet no masas nelielas bumbiņas.

Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!