Torte bez cepšanas ir viens no visģeniālākajiem kulinārijas izgudrojumiem. Mēs jau ne reizi vien priecējam lasītājus ar dažādām siera kūkām, pudiņiem un ruletēm, kuras var pagatavot bez liekas darbošanas ar mīklu un cepeškrāsni.

Šodien esam sagatavojuši vēl vienu satriecošu recepti, kura pārsteigs tevi ar savu garšu.

Mannas torte patiks pat tiem, kas ciest nevar piena putras. Galvenais – neteikt, no ka pagatavota šis  patiesi ģeniālais deserts.

Mannas torte

250 g sviesta

1 litrs piena

200g cukura

3 olus dzeltenumi

200 g mannas putraimu

900 g konservētu persiku

20 g želatīna

150 g smilšu cepumu

1 tējkarote kakao

Pagatavošana:

Uzvāri mannas biezputru (piena), pastāvīgi maisot. Atstāj to atdzesēties.

Saputo mīkstu sviestu ar cukuru, tad pievieno pa vienam olu dzeltenumus un turpini putot.

Pievieno olu – sviesta masai pa ēdamkarotei atdzisušās mannas biezputras. Maisi, līdz izveidojas viendabīga masa. Tad sadali visu masu divas daļās un vienā no tam iejauc kakao pulveri.

Tortes formu izliec ar smilšu cepumiem. Otrajā kārtā liec kakao pudiņu, trešajā –  balto. Formu liec ledusskapī.

No persiku burkas nolej sīrupu, sīrupā ieber želatīnu, ļauj tam uzbriest. Pēc tam sildi sīrupu ūdens peldē, līdz želatīns pilnīgi izšķīst.

Sasmalcini persikus ar blenderi, līdz izveidojas putriņa. Persiku putriņai pielej klāt izšķīdušo  želatīnu.

No ledusskapja izņem tortes formu un ielej tajā augļu – želatīna masu. Tad liec formu atpakaļ ledusskapī. Ļauj tai atdzist.

Labu apetīti!