Piedāvājam aknu pankūciņu ruletīšu recepti. Ruletītes garšos visiem. Tās var droši pasniegt arī svētku galdā. Pagatavot tās nav grūti, ar to tiks galā pat nepieredzējusi saimniece. Aknu mīkla sanāk ļoti maiga, bet pankūciņas garšīgas.

Sastāvdaļas:

Pankūkām

600 grami vistu aknu

200 ml piena

1-2 olas

3-4 ēdamkarotes miltu

Sāls pēc garšas.

Pildījumam

1 sīpols

Burkāns pēc garšas

Eļļa cepšanai

Ķiploki pēc garšas

Sāls pēc garšas

Biezpiena siers pēc garšas.

Pagatavošana:

Vispirms gaļasmašīnā samaļam vistu aknas un iesitam tajās olu. Tad lejam klāt pienu un maisām, līdz izveidojas viendabīga masa. Pēc tam pieberam sāli un pieberam miltus. Atkal visu kārtīgi samaisām. Rezultātā iegūstam vidēji biezu masu.

Izmantojot mikseri visu vēl reizi labi samaisām, lai nebūtu kunkulīšu.

Uzkarsējam pannu un ietaukojam to. Tad cepam aknu pankūciņas uz vidējas uguns no abām pusēm. Vienai pusei vajadzēs apmēram 5 minūtes. Tad saliekam pankūkas kaudzītē un ļaujam tām atdzist. Pa to laiku gatavojam pildījumu.

Nomizojam un smalki sagriežam sīpolu. Uz smalkās rīves sarīvējam burkānus.

Ķiploku izspiežam caur ķiploku spiedi. Visas pildījuma sastāvdaļas liekam uz sakarsētas pannas un neliela eļļas daudzumā apcepam. Pēc tam ļaujam masai nedaudz padzist. Tad pankūkas apziežam ar biezpiena sieru un liekam virsū sagatavoto pildījumu.

Tad satinam rullīšos un kārtojam uz lēzena šķīvīša. Pirms pasniegšanas ruletītes var pārkaisīt ar zaļumiem.