Ar želejveidīgajām kūkām labāk nejokot: šo kūku vieglais pagatavošanas veids var uz ilgu laiku kavēt vēlmi cept ierastās tortes.

Šī jogurta kūka ir ne tikai ārkārtīgi garšīga, bet tai arīdzan ir mazs kaloriju daudzums. Ja rūpējaties par figūru, tad izmantojiet jogurtu ar zemu kaloriju daudzumu, bet cukuru aizvietojiet ar stēviju.

Sastāvdaļas:

– 6 kivi;

– 2 banāni;

– 1/2 glāze ūdens;

– 500 ml jogurta;

– 70 g cukura;

– 70 g sviesta;

– 25 g želatīna;

– 200 g cepumu;

– 20 g citronu sulas.

Pagatavošana:

1. Cepumus sasmalciniet ar blenderi, pievienojiet sviestu un kārtīgi samaisiet. Izlīdzieniet masu traukā ar diametru 22 – 24 cm (vislabāk, ja tā ir cepamā forma) un ielieciet ledusskapī.

2. Želatīnu uzbriediniet siltā ūdenī.

3. Nomizojiet kivi un sagrieziet kubiņo, bet banānu ripiņās. Augļus kārtojiet virs cepuma masas.

4. Sajauciet jogurtu ar cukuru, pievienojiet citronu sulu, lēni pielejiet želatīnu. Lejiet to pa virsu augļiem un lieciet ledusskapī līdz kūka ir sastingusi.