Ātrais jauno kāpostu pīrāgs ar kefīra mīklu (jeb vienkārši kāpostu šarlote) ir pagatavojama viegli un ātri, garšo lieliski un ir sātīga – lielisks vieglu vakariņu variants.

Ja tavā mājā visiem garšo pīrāgi, taču lutināt savējos vienkārši trūkst laika, šī recepte būs tieši tas, kas vajadzīgs! Galvenais šajā pīrāgā ir tā pagatavošanas vienkāršums, bet ar pildījuma variantiem var eksperimentēt.

Sastāvdaļas:

Kāposti 600 g

Sviests 125 g

Krējums 180 g

Milti 150 g

Olas 3 gab.

Majonēze 3 ēdmkarotes

Cepamais pulveris 2 tējkarotes

Sāls pēc garšas

 Pagatavošana:

1. Sarīvē kāpostus, uzber sāli.

2. Izkausē sviestu mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē, ielej to kāpostos un visu labi samaisi.

3. Ar atlikušo sviestu iezied cepamo formu.

4. Izlīdzini pannā kāpostus. Pieblīvēt nevajag.

5. Sajauc majonēzi ar krējumu, pievieno cepamo pulveri, sāli un olas. Visu samaisi, lai izveidojas viendabīga masa. Krējuma un majonēzes vietā var ņemt 100 ml kefīra.

6. Izsijā miltus un pievieno olu masai. Mīklai jāsanāk kā biezam krējumam. Lej formā pāri kāpostiem , izlīdzini.

7. Cep kāpostu pīrāgu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 40-50 minūtes.

Šādu pīrāgu var gatavot ar visdažādāko pildījumu: kartupeļiem, zivīm, maltu gaļu, sēnēm. Katru reizi sanāks kaut kas jauns! Pagatavo mīklu, liec virsū jebkādu pildījumu un liec cepeškrāsnī uz 45 minūtēm. Jums sanāks lielisks pīrāgs, no kura uz galda nepaliks ne kripatiņa. Labu apetīti!