Daudziem ļoti garšo tāds, kopš bērnības pazīstams našķis, kā torte „Napoleons”. Veikalā nopirkta tā ne vienmēr ir tik garšīga, kā mājās gatavota. Ja tu vēlies nobaudīt kaut ko patiešām garšīgu, bet laika tev galīgi nav, tad vari pagatavot „Slinko Napoleonu”.

Lai to pagatavotu, nebūs pat jāieslēdz cepeškrāsns. Pēc garšas torte sanāk kraukšķīga, bet tā maigais krēms mutē kusīs. Ja godīgi, šis ir visgardākais „Napoleona „ variants, kādu man nācies nogaršot.

Sastāvdaļas:

800 g kārtainās mīklas cepumu „Austiņas”

1 l piena

4 olas

150 g sviesta

6 ēdamkarotes miltu

0,5 glāzes cukura

Šķipsniņu vaniļas cukura

Pagatavošana:

1. Katliņā samaisi kopā olas, cukuru miltus un vaniļas cukuru.

2. Visu labi samaisi, pielej masai klāt pienu un liec trauku uz uguns.

3. Vāri krēmu, pastāvīgi maisot, līdz tas sabiezē. Kad krēms nedaudz padziest, pievieno sviestu un visu samaisi.

Nu var likt kopā tortīti: iemērc cepumus krēmā, un kārto piemērotā formā vai traukā. Nežēlo šo brīnišķīgo krēmu: jo dāsnāk tu ar tiem apziedīsi cepumus, jo gardāka tā būs.

4. Pēdējai cepumu kārtai liec virsū visu atlikušo krēmu.

5. Pārber pāri cepumu drumslas! Tas arī viss, maigākais deserts ir gatavs.

Video: