Daudziem kondensētais piens atgādina bērnību, kad nebija tik plaša konditorejas izstrādājumu klāsta, un kondensētais piens bija īsts gardums. Pie tam, tajā nav ne rauga, ne miltu, ne pārtikas piedevu, toties ir daudz kalcija, ko satur piens.

Ja jūs neuzticaties veikalā pirktajam kondensētajam pienam, kuru gatavo no augu taukiem, tad šī recepte ir priekš jums! Vārītais kondensētais piens labi noder mājas tortēm, kūkām, desertiem. Tāpēc droši sāciet gatavot – darbam būs nepieciešamas tikai 10 minūtes!

Sastāvdaļas:

1 glāze piena

1 glāze cukura

1 glāze sausā piena

50 g sviesta

1 ēdamkarote ūdens

Pagatavosana:

1. Katliņā ieberiet cukuru un pievienojiet ū Turiet uz uguns, maisot, līdz cukurs pilnībā izkūst un pārtop par karameli.

2. Tad karamelei pievienojiet sviestu un turpiniet turēt uz uguns, lai sviests izkūst.

3. Pa to laiku uzsildiet pienu un pievienojiet to karamelei, pastāvīgi maisot. Nebaidieties, ja šajā etapā veidosies kunkulīši. Karamele izšķīdīs pienā pēc pāris minūtēm.

4. Kad masa kļūs viendabīga, pievienojiet sauso pienu un visu samaisiet, turot katliņu uz uguns vēl 3 minūtes. Atdzesējiet masu.

5. Ja kunkulīši vēl palikuši, masu var izkāst caur sietu. Kondensēto pienu uzglabājiet ledusskapī.

Lai labi garšo!