Nonākuši šajā lieliskajā oāzē, kas atrodas neauglīgajās Peru, Atakamas smilšu kāpās, neviļus sāc neticēt savām acīm un domāt, vai tik tā nav mirāža.

Patiesībā tā ir brīnumpilsēta, kurā ir daudz zaļumu, kuplu palmu un brīnišķīgs ezers, par kuru saka, ka tas esot dziedniecisks. Pilsētu sauc Uakačina, tajā dzīvo tikai 96 cilvēki. Neraugoties uz to, ka iedzīvotāju ir tik maz, šeit ir ne tikai veikali un viesnīca, bet arī bibliotēka.

Brīnumaina vietiņa. Tās horizontā no visām pusēm ir nedzīvas smiltis. Pilsētiņai ir vēl viens nosaukums – Amerikas oāze. Kā likums, atpūsties šurp brauc kaimiņu pilsētas Ikas iedzīvotāji, kuriem patīk sendbordings un bagija braukšanas sacensības.

Kā jau visām pārsteidzošām vietām, arī šai ir sava leģenda. Tā stāsta, ka ezers ir kādreiz bijis parasts baseins. Bet reiz šurp izpeldēties atnākusi skaista princese. Garām gājis mednieks, kailā princese sabijusies un aizbēgusi, atstājot savu mantiju smilšu kāpās. Tad baseins  pārvērties par ezeru. Pēc leģendas  princese drīz vien atgriezusies un līdz pat šai dienai dzīvojot ezerā kā nāriņa.

Par nelaimi, pēdējā laikā privātie zemes īpašnieki ir sākuši rakt apkārt oāzei akas, tāpēc ūdens līmenis ezerā ir ievērojami pazeminājies. Lai neļautu ezeram izsīkt, cilvēki ir sākuši pievadīt tam ūdeni mākslīgi.

Bildēs skaisti!